NOVINKA lítiové trakčné batérie od výrobcu SEPLOS

Radi by sme predstavili nový výrobok na našom trhu, ktorým je veľkokapacitná lítiová trakčná batéria od spoločnosti SEPLOS. Keď sme minulý rok uviedli na trh model PUSUNG-S, prvé kusy sa vypredali tak rýchlo, že sme pre ne ani nestihli nájsť trvalé miesto v našom sklade. Ich hlavnou konkurenčnou výhodou je nízka cena za kWh kapacity pri zachovaní špičkovej kvality.

Spoločnosť SEPLOS vyvíja a vyrába batériové úložné systémy rôzneho rozsahu. Ich batériové články LiFePO4 (LFP) patria v súčasnosti k najbezpečnejším spomedzi mnohých rôznych typov lítium-iónových batérií, čo je aj v súlade s hlavnou zásadou spoločnosti: "Bezpečnosť nadovšetko". Samozrejme, vyrábajú aj vlastné, konštrukčne robustné jednotky BMS (battery management system), ktoré sú dôležité pre vzájomnú komunikáciu batérií s inými zariadeniami, ako sú napríklad meniče, a tiež pre dosiahnutie maximálnej možnej životnosti batériových článkov.

V súčasnosti ponúkame tri modely a súvisiace príslušenstvo. Batérie s takouto veľkou kapacitou sa najčastejšie používajú v súkromnom sektore ako zásobník energie v domácej fotovoltaickej elektrárni. Modely Pusung a Mason sú vybavené prizmatickými článkami najvyššej kvality triedy A. Kovové puzdro batérie chráni články pred vonkajšími vplyvmi a zabezpečuje ich stabilitu.

  • Model PUSUNG-S s kapacitou 5,12 kWh
  • Model POLO-W s kapacitou 5,12 kWh na montáž na stenu
  • Model MASON-280 s energetickou kapacitou 14,3 kWh

Najväčší z nich s hmotnosťou 112 kg je už naozaj veľký "kus železa" a v prípade dobre dimenzovaných solárnych panelov môže ľahko pokryť denný cyklus spotreby elektrickej energie rodinného domu od jari do jesene.

Spoločné znaky modelov:

  • Menovité napätie je 48 V, ktoré sa najčastejšie používa v nízkonapäťových fotovoltaických systémoch.
  • Životnosť viac ako 4800 cyklov*
  • Komunikácia so striedačmi od popredných výrobcov, napr. Victron Energy, Growatt, GoodWe.
  • Nízka cena za kilowatthodinu výkonu je menej ako 280 EUR/kWh (Mason) a niečo cez 272 EUR/kWh (Pusung, Polo), kzatiaľ čo konkurencia sa v súčasnosti pohybuje v priemere medzi 400 a 480 EUR/kWh, niekedy aj výrazne viac.
  • Škálovateľnosť až do 16 paralelných batériových boxov.
  • Možnosť nabíjania/vybíjania vysokým prúdom pre záložné aplikácie UPS.
  • Vnútorná komunikačná a vyvažovacia jednotka umožňuje široké použitie, zabraňuje poškodeniu článkov a zaručuje vysokú odolnosť.

V príslušenstve nájdete napájacie prepojovacie káble rôznych dĺžok, ale sme schopní vyrobiť aj káble na mieru. Samozrejme, ponúkame aj telefonické poradenstvo pri kúpe tejto špeciálnej batérie.

*Podrobnosti o životnosti nájdete v popise produktov